Over ons

RiRi & Kiwi is een Belgische onderneming opgericht in 2018 door Dorien Elleboog. RiRi & Kiwi ontwerpt, maakt en verkoopt knuffels. Daarnaast kan je er ook naaiworkshops volgen.

De bedrijfsnaam is een speling op mijn bijnaam ‘Rien’ en mijn nieuwsgierige kat ‘Kiwi’. Waar RiRi is, is ook Kiwi. RiRi & Kiwi is een uit de hand gelopen hobby. Ik heb leren stikken zomer van 2009. Ik was toen 21. Mijn mama had toen beslist om haar oude naaimachine - waarop ik nooit mocht werken- te verkopen, en een nieuwe aan te schaffen - waar ik ook niet op mocht werken-. Mijn papa stelde voor dat ik m'n eigen naaimachine kocht. Ze hadden echter nooit gedacht dat ik er ooit aan zou beginnen .... Maar ik had echt nood aan iets anders, iets met veel mogelijkheden. 

Mijn eerste project - naast de bijna verplichte badjas-,  was deze handtas die ik maakte voor een vriendin (Inge).  

Vele projecten volgden met een voorkeur voor (hand)tassen en knuffels. Bijna alle knuffels werden op aanvraag gemaakt. Daarom dragen ze de voornaam van de opdrachtgever. Nieuwe knuffels krijgen als naam 'X', waarna ze de voornaam zullen dragen van hun eerste besteller. Dus misschien zie je straks je voornaam wel bij een knuffel verschijnen!