Over ons

RiRi & Kiwi is een Belgische initiatief opgericht in 2018 door Dorien Elleboog. RiRi & Kiwi ontwerpt, maakt en verkoopt knuffels. Daarnaast kan je er ook naaiworkshops volgen.

Dorien: "De bedrijfsnaam is een speling op mijn bijnaam ‘Rien’ en mijn nieuwsgierige kat ‘Kiwi’. Waar RiRi is, is ook Kiwi. RiRi & Kiwi is een uit de hand gelopen hobby.

Ik heb leren stikken zomer van 2009. Ik was toen 21. Mijn mama had beslist om haar oude naaimachine (waarop ik nooit mocht werken) te verkopen en een nieuwe aan te schaffen (waar ik zeker nooit op ging mogen werken). Mijn papa stelde voor dat ik m'n eigen naaimachine kocht. Hij had niet gedacht dat ik het zou doen.... Maar ik ben naar de Makro gereden en heb voor 150€ een Toyota FSL 18 naaimachine gekocht. 

Mijn eerste project was een bruin-rode handtas. Ik maakte de handtas later die zomer in blauw-wit (zie onderstaande foto) voor een vriendin.  

Vele projecten volgden met een voorkeur voor (hand)tassen. In de tweede helft van 2017 kreeg ik het voorstel om een knuffels te maken voor een collega zijn pasgeboren kindje. Bijvoorkeur een kat. Finna werd 'geboren'. De knuffel was zo aandoenlijk schattige, dat ik de vraag kreeg om ze nog een keer te maken. Dan kwam iemand vragen: kan je een kat en een hond maken. De volgende persoon wou dan liever een draak. Zo is de bal aan het rollen gegaan en werd in april 2018 de webshop opgestart. Ondertussen hebben we meer dan 50 verschillende beestjes in onze zoo.

In het begin werden alle knuffels gemaakt omdat iemand een specifiek diertje wou. Daarom dragen de knuffels voornaam van hun opdrachtgever of van hun eerste koper.Sommige van onze knuffels hebben nog geen naam, dus misschien zie je straks je voornaam wel bij een knuffel verschijnen!

Dikke knuffel,
Dorien"